lördag 7 april 2018

Cheesecake med citron och passionsfrukt

Cheesecake med citron och passionsfrukt
  • 10 digestivekex
  •  50 g smör eller margarin
FYLLNING:
  •  gelatinblad
  •  ägg
  •  400 g philadelphiaost
  •  2 dl crème fraiche
  •  1.5 dl socker
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  citron, rivet skal och pressad saft
GLASYR:
  •  gelatinblad
  •  2 msk socker
  •  4 msk vatten
  •  passionsfrukter
GARNERING:
  •  1.5 dl färska bär
  • Gör så här;
  • 1 Finfördela kexen i mortel eller matberedare.   Smält fettet och blanda det med kexsmulorna.   Tryck ner smuldegen i botten på en form. Ställ i   kylen.
  1. 2Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
  2. 3Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
  3. 4Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.
  4. 5Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Garnera med färska bär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar