lördag 20 januari 2018

Persikopaj

Det är helg. Då ska man ha 2-fika...
Idag blev det en gammal bortglömd favorit... persikopaj

 
Recept:
100g smör
1 dl socker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk grädde

Fyllning:
1 liten burk persikor
1 burk vanilj Kesella
2 dl grädde
1/2 dl persikospad

Gör så här:
  1. rör socker och smör poröst
  2. tillsätt ägget
  3. blanda i övriga ingredienser
  4. Tryck fast pajdegen i en pajform
  5. skär persikorna i mindre bitar, sprid ut över pajskalet
  6. blanda allt till fyllningen och häll över pajen
  7. grädda i 200 grader, ca 35 minuter
Servera ljummen med vispad grädde till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar