söndag 19 mars 2017

Kalasdags

Idag har vi firat min make som fyller år. Han gillar smörgåstårta, så det fick bli 2 stycken. En med lax och en med kött.


Till kaffet bakade jag en Zebratårta. Recept från tidningenhembakat.se



Zebratårta, 10 bittar

5 ägg
3 strösocker
Skal av en citron
6,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl matolja
2 dl mjölk
1 msk röd karamellfärg
1 msk grön karamellfärg
1 msk mjölk
Citronfrosting
100 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
skal av en citron
Dekoration
2 dl riven kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröda en springform på 24 cm i diameter.
3. Vispa ägg, socker och skal från en citron pösigt.
4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i i smeten tillsammans med matolja och mjölk. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
5. Dela upp smeten i tre skålar. Rör ner röd karamellfärg i en, grön i en och mjölk i en.
6. Fyll formen med cirka 3/4 deciliter av den vita smeten, ta 3/4 deciliter grön smet och fyll i mitten av smetem, avsluta med 3/4 deciliter av den röda smeten. Fortsätt så tills all smet är i formen. Se filmen nedan så blir det tydligare!
7. Grädda mitt i ugnen 35-45 minuter. Känn med en sticka mitt i kakan att den kommer ur torr.
8. Låt kakan vila 10 minuter i formen, och sedan svalna helt.
9. Vispa smör och philadelphia tills riktigt krämigt. Riv i skal från en citron och tillsätt florsockret och vispa till en jämn frosting.
10. Jämna till toppen på kakan och dela den i två lika stora delar.
12. Ta 1/3 av frostingen på ena tårtbotten och lägg den andra ovanpå. Täck tårtan med resten av frostingen och strö kokos över hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar