fredag 10 februari 2017

Semmelmuffins

Idag är jag hemma och vabbar med 2 febriga tjejer. Våra helgplaner med stugmys fick ställas in. Har ägnat förmiddagen till att baka. Det blev bland annat Semmelmuffins. Kan verkligen rekommendera er att baka dessa. Receptet kommer från Tidningen hembakat


Semmelmuffins

Ca 15 st
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
1 krm mortlad kardemumma

Fyllning
ca 75 g mandelmassa
mjölk
3 dl vispgrädde

Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl, mjölk och kardemumma. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem kallna.
4. Mosa ihop mandelmassa och lite mjölk till en kladdig massa.
5. Skär av topparna på muffinsarna till lock. Gröp ur lite innanmäte i underdelen.
6. Lägg en klick mandelmassa i varje grop.
7. Vispa grädden fluffig. Spritsa den på muffinsarna.
8. Sätt på locken och pudra över florsocker.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar