fredag 19 september 2014

Lingoncheesecake med kaneltopping

 Hittade det här receptet i senaste numret av Mat Magasinet. Lingon och kanel är så gott tillsammans, så var tvungen att prova.
Och den är god... så god...

Lingoncheesecake med kaneltopping

Botten;
75g smält smör
15 digestivekex i smulor
- blanda ihop och tryck ut i botten på en bakform med löstagbar kant.
- kyl i 30 minuter
- förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter i 175 grader.

Fyllning;
600g naturell färskost
2 dl kvarg
1 dl strösocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl lingon, frysta eller färska
1 msk majsstärkelse
- vispa ihop ost, kvarg och socker.
- rör i äggen ett i taget.
- blanda lingon och majsstärkelse
- vänd ner bären i smeten med luftiga tag
- häll över det förgräddade bottnen.
- grädda i ca 35 minuter

Topping;
2 dl créme fraiche
1 dl florsocker
3 tsk kanel
- rör ihop allt
- bred toppingen på kakan ( som ännu är lite krämig i mitten).
- grädda ytterligare ca 10 minuter.

Låt kakan kallna helt innan den lossas från formen. Garnera med lingon och pudra över florsocker vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar