tisdag 3 december 2013

Klassiska chokladbiskvier

Jag älskar att fika... gärna flera olika sorter samtidigt... Så för att inte rulla fram bakar jag minivarianter av olika bakverk som biskvier och cupcakes...


Det här är ett recept på riktigt goda och enkel bakade biskvier (som jag gör i miniformat).

275 gram mandelmassa
1 äggvita

Fyllning;
50 gram mörkchoklad
125 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping;
150 gram mörkchoklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt, arbeta in äggvitan.
  3. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Lossa från pappret låt kallna med undersidan uppåt.
  5. Fyllning; Smält chokladen över vattenbad.
  6. Vispa ihop övriga ingredienser till fyllningen, rör i den smälta chokladen.
  7. Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna.
  8. Låt stelna i kylskåp
  9. Topping; smält chokladen över vattenbad
  10. Doppa biskvierna i chokladen låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar