lördag 23 november 2013

Winerbulla i långpanna

Det här receptet fick jag av en kollega. Så enkelt med allt i en långpanna. Så gott!


150 g smör
50g jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl socker
2 ägg
1/2 TSK salt
1 TSK kardemumma
9 1/2 dl vetemjöl

Fyllning 1:
3 dl marsankräm

Fyllning 2:
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 MSK sirap

Gör degen som en vanlig vetebrödsdeg.
Jäs i 40 minuter
Kavla ut knappt halva degen till en kaka som läggs i en långpanna, ska täcka botten.
Bred på Marsankrämen.
Den andra deghalvan görs till småbullar med fyllning 2. Skär bullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg bullarna ovanpå marsankrämen.
Jäs i 30 minuter.
Pensla med ägg. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Ringla glasyr över när kakan kallnat.

1 kommentar: